onsdag 30. april 2014

Fotobonanza i Yellowstone og Arches Nasjonalpark!

                                      
                                        Inngangen til Yellowstone Nasjonalpark, verdens første:)


Det har aldri vært så vanskelig å velge ut bilder å legge ut som i dag. Naturen overgår seg selv:) Etterhvert blir man nesten blasert og trenger en pause- der springer det enda en Bison liksom...

Men bisoner i snø får man ikke sett i høysesongen ;-)

Siste dag i Yellowstone brukte vi til å se Grand Canyon of Yellowstone og flotte fossefall.Vi fikk også se flere bevis på at vi virkelig kjørte og vandret rundt oppå en gigantisk supervulkan.Været skiftet mellom snøkav og strålende sol. Kulden og snøen gjorde at det var få muligheter for hiking, men vi fikk sett både flotte Tower falls og attraksjonenen Grand prismatic spring og Old Faithfull geysir. Kontrastene mellom det dampende vannet fra varme kilder og geysirer og det kalde snøværet gjorde at det hele ble ganske magisk rett og slett.




Fantastisk utsikt over Grand Canyon of Yellowstone!

En strek i regningen var imidlertid at Grand Prismatic spring, som er som en stor innsjø med dampende varmt vann i alle regnbuens farger, ble helt skjult av all vanndampen. 




Et hot tips er å ta en tur opp i høyden for å se den ovenfra, men det var ikke mulig så tidlig i sesongen,
                                               
                                                    Stengt:(
                                         Det var kaldt ved Old Faithfull!!


I deler av parken var det nesten som å være på en annen planet:

Månelandskap

Eva ved Grand Prismatic Spring

Er vannet i elva varmt eller kaldt?



Vi gikk litt amok i suvenirbutikkene i Yellowstone også, noe som hjalp på oversikten over hvilke dyr vi faktisk har sett:

GRIZZLY, Pronghorn (antilope), White-tailed Deer, Elk (litt mindre og lysere i pelsen enn elgene vi har i Norge og hvit rompe), American BISON, Least Chipmunk, Uinta Ground Squirrel, Osprey, Swainson´s Hawk (tror vi), Canada Goose, Ravn og Blue Mountain Bird.

Moro:)


Søndag kveld dro vi videre mot Arches nasjonalpark. Denne gangen hadde vi heldigvis tidsforskjellene på vår side når vi kjørte inn i enda en. Det viste seg likevel at vi skulle få litt problemer med å finne overnatting. Etter en nyvunnet lærdom: « Om du kommer til et sted der du ikke tør å gå på do- ikke bo der», endte vi opp på motellet til et eldre ektepar i Ashton. Har du ikke hørt om Ashoton sier du? Det er jo USAs hovedprodusent av «seed potatoes» (aner ikke hva det er) og det bor over 1000 mennesker der, i følge vår kjære venn Google.

Mandag ble en eneste lang kjøredag, der vi bare så vidt stoppet i Salt Lake City og diverse andre steder for bensin og mat.

Salt Lake City virket litt øde og vi ble ikke bergtatt av selve byen (det var fint rundt byen), men god kaffe hadde de. Jippi!!:)

                                                  
Siden Eva har hengt seg sånn opp i kongler og størrelsen på trær i de ulike statene vi har vært med, passet jeg på å få med at noen steder dekorerer de faktisk også med kongler på do!

Arches viste seg å være mer i sesong enn Yellowstone og vi fikk det siste rommet på vårt favoritt-billighotell på turen: Super 8. Helt greit hotell, men frokosten er ingenting å skryte av. Et sted hadde de vaffelrøredispenser. Jeg sier ikke mer...

Arches tror jeg nesten ikke at jeg skal prøve å beskrive. Bildene får tale for seg selv. Endelig fikk vi gått en lengre tur for egen maskin.








Vi fulgte primitive trail, som var en svært vanskelig sti for ekstra øvede fjellgeiter. ... Men Eva klarte det likevel..


Oh Yeah!


Double O Arch

Balanced Rock

Trykk på bildet. Ser du en liten fugl? En kolibri landet faktisk nesten på kaktusen akkurat i det Eva skulle ta bilde. Amazing!!!

Et lite ekorn stakk innom mens vi spiste lunsj...rett ved skoene til Eva. Ikke skvetten akkurat:)

Mååå jeg posere???


Noen har spurt hvordan man legger inn kommentarer. Det er bare å trykke på linken for kommentar og velge anonym avsender, så skal det gå fint. Det er kjempekoselig med kommentarer på facebook og på bloggen!

Nå har vi vasket klær og Eva maser på at jeg må bli ferdig med dette allerede litt forsinkede innlegget, så da får jeg bare trykke publiser!

Ha det fint så lenge!!!

Norunn:)






7 kommentarer:

  1. Kjempekjekt å lese om reisa dåkka!! Så mange fine bilder, lun og god humor i innlegga ;-) God tur vidare! Klem fra søskenbarn Mola

    SvarSlett
  2. Hyggelig og interessant å følge med på denne måten. Jeg er også interessert i dyr, og opplever da ofte problemer med språkkunnskaper min: elk engelsk elg men på amerikansk nordamerikansk hjort, moose er visst amerikansk elg. Skjønner det bærer mot varmer strøk. Nær 0 grader til morgenen her og nå snør det. God tur videre. Hilsen pappa N

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! Vi kom frem til at vi nok så både det ene og det andre:)

      Slett
  3. Det var lenge å vente 4 dager til en ny kommentar. Dette er jo spennende! Jeg er glad for at Eva har vært yrkessjåfør !! for det er litt av en kjøretur også for henne alene! - Vær- variasjoner har vi jo også her i gamlelandet. For 2 dager siden gikk jeg tur i Maridalen i shorts.Nå snør det i Ålesund... Derimot gigantiske supervulkaner,geysirer,månelandskap etc. må vi ta mange turer for å oppdage!! Dog settepoteter har vi,but " it is a confusing term as potatoes do not set seed." . Ellers synes jeg du poserte bra Norunn og bra fotograf. Rfb

    SvarSlett
  4. Gøy å følge litt med.
    Jakob sier at Yellowstone har utbrudd hvert 600000 år, og at et utbrudd der vil utslette jorda. Siste utbrudd var for 640000 år siden... Ha det bra :-)
    Marit

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe...vi tenkte på det når vi var der, men du får hilse Jacob og si at det var Bjørnen vi var mest bekymret for;)

      Slett