tirsdag 13. mai 2014

Big Sur og Los Angeles

Vi måtte jo dra fra San Francisco til slutt. Jeg elsker San Francisco, det er virkelig en gøy by! Så det var leit å dra, det er jo ikke akkurat sånn at man kan reise dit så ofte.. Siste dagen dro vi til Lombard Street og tuslet ned den svingete gata dere ser på bildet under, og fikk med oss enda mer levende musikk, denne gangen et band som het Howards Divine, og en pianoduell! Vittig, for det var nokså stor forskjell på stemmene til de to duellerende. Norunn og jeg formelig flykta ut av rommet når den ene skulle prøve seg på Bohemian Rapsody.. Don't go there, sier jeg bare. 

Lombard Street

Howard's Divine - veldig kult med munnspill! Joe and the willing wife i bakgrunnen var heller ikke så verst ;-)

Pianoduell

Dagen etter kjørte vi nedover kysten. Vi var innom Santa Cruz, hvor vi spiste mat fra kjølebagen vår (vi er flinke innimellom) og en som bor på stranda spurte om 25 cent eller 'a credit card with a pin'. Norunn og jeg lo, og sa at det holder jo ikke det, du må få passet vårt også, og vi var jo ikke så veldig like, så da sa han høflig, nei, det kommer ikke til å fungere;-) Så kjørte vi videre til Monterey, som var et kult sted, vi fikk smake på clam chowder, nam! Innimellom all denne kjøringa er det endel ting vi må google, etterhvert.. Vi er så vant til å ha nett! Hvor ble egentlig Dirty Dancing filma? Hvorfor står det Clark forks på alle elver vi passerer i Montana? Hva synger egentlig Johnny Cage?? We got married in a fever, hotter than a pepper sprout.. Vel, jeg kan fortelle dere at pepper sprout betyr pepperspire ;-) Dirty Dancing ble filma i South Carolina og Virginia, Clark Forks er ei elv på 500 km. Sånn går dagene ;-) 

Hva synger de egentlig? Ja, vi må google det... M-hm. (Bildet er fra Big Sur).

Bixby Bridge

Utrolig mange flotte steder å stoppe i Big Sur!! 

Vi hadde egentlig tenkt å kjøre fra San Francisco kl åtte, men som nevnt var vel ingen (iallefall ikke jeg) særlig gira på det, så da var vi ute av byen klokka tolv (eller var det to?).. Noe som resulterte i en vakker solnedgang et par kilometer inne i Big Sur. Og man kjører ikke forbi Big Sur i mørket! Så da ble det -som vi tidligere hadde avtalt at vi ikke var så gira på- en luksushytte i Big Sur, turens dyreste overnatting. Men når det er sagt, absolutt trivelig med peis og ei svær familiehytte! Alltid klar for den slags ;-) 

Kos med hytte! 

Frokost fra kjølebagen kom godt med på hytta! I Big Sur våknet vi til hundejammer trodde jeg.. (Hvem lar hunden sin stå og bjeffe når du muligens har en utbrent Hollywoodstjerne som prøver å finne seg selv i nabohytta??)

...men det viste seg å være ville kalkuner som vekte oss! 

Norunn og en Red Wood ;-)

'nuff said :-) 

Pfeiffer Beach, Big Sur (hvem er Julia Pfeiffer? Ja, vi må google det..)

Big Sur is not a place you can pin-point on the map, it's rather a state of mind.. 



                     
                           Hva skal jeg gjøre?                   Stjerne?                        Stjerne.


 Stjerne!!!

May Grey? Morgendisen ruller over South Pacific

 Zen moment, sjekk ut dame med hatt!





Neste stopp var Los Angeles, med ei filminteressert venninne :-) Vi møtte Polly som jeg kjenner fra de glade dagene i San Diego, til brunsj og en tur på kvelden. Hun var nygift, og det var stas å møte mannen hennes! Han hadde akkurat laga en film... -Ellers var det bare å henge på! Walk of fame i Hollywood...


'Wow, you're good.. I thought you're gonna jump!' Norunn lar seg ikke skremme av disse tøffingene ;-)  

Warner Bros Studios... 

Harry Potter..

Mer Harry Potter..

Diverse stjerner, og moments i filmhistorien

Kjenner du igjen denne kulissa? :-)

Shopping og sightseeing på Santa Monica beach...


 ..og på Venice Beach...


 Just like Baywatch ;-)

Disse lager musikkvideo, egentlig litt likt The Doors ;-) -Haha, tulla med deg der ja ;-) 

Neste og siste stopp . . . San Diego!!! 

Hilsen Eva :-)

2 kommentarer:

  1. Så kjekt at vi får være med på den fantastiske reisen dere har hatt! Jeg har skrevet ut alt. Det er bra for jeg tror det første har forsvunnet? Velkommen hjem! Reidun

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Kjekt det er gøy for dere der hjemme også :-) Eva

    SvarSlett