lørdag 17. mai 2014

Pacific Beach -San Diego!

Palmer på Pacific Beach

Vår fantastiske reise går mot slutten og vi avslutter med sommerdager på Pacific Beach i San Diego, det rene paradis for vintergustne nordboere. Vi bor rett ved stranda og heller ikke langt fra stedet der Eva og Anette bodde når de studerte i San Diego i sin tid (for kun åtte år siden). Det har gått opp for meg at de må ha hatt det som plommen i egget der de surfet seg inn i solnedgangen etter endt arbeidsdag på laben i vakre La Jolla.

Vi har latt siste etappe være en skikkelig sydenferie og nytt late dager på stranda, men også fått med oss en del aktiviteter, som sykling langs strandpromenaden på Pacific Beach:

Eva har fått seg hatt.


Jeg prøvde surfing for første gang. Det var ikke så lett, men jeg kom meg i alle fall opp på knærne. 


                                        
Kler vi surfestilen?

Håret blir veldig flokete av alt dette saltvannet!

                                     
Smil:)

Faktisk så vi en liten delfinfamilie i bølgene mens vi holdt på! 

Eva, den rutinerte surfer, tok en ekstra økt to dager senere også. Her vandrer hun av gårde under solen.

Pacific Beach

Jordbærlykke på strandbar:)

Solnedgangene var helt nydelige. Det var rene folkevandringene ned til stranden for å se sola gå ned hver kveld. Vi valgte å ha piknik på stranden:

Take-away tacos på stranda.

Selfie...!


Nyyyyydelig solnedgang.


 Som posters fra 90-tallet...

Vi kunne se fullmånen og solnedgangen på samme tid!

Vi dro også til Eva`s gamle trakter. Her er den perfekte frokostplass, 976. Stamplassen til Eva og gjengen:

Forskningsinstituttet der Eva studerte lå rett ved den verdenskjente golfbanen Torrey Pines Golf Course og La Jolla, strandområde. Jada, hadde ikke sagt nei til denne beliggenheten:

Eva på gamle trakter..

 Kantine med takterasse og helt grei utsikt:)


La Jolla

Et ekorn som soler seg...søt:)


Vi leide kajakker på La Jolla og padlet blant seler, skarv og pelikaner. Selene solte seg på berget. Vi hadde ikke med kamera, så nedenfor er et bilde fra Santa Cruz:

Sel er sel:)

På kvelden møtte vi Beatrice fra laben til Eva i gamle dager og spiste en bedre middag i den mer mexikanske gamlebyen i San Diego, kjent for enorme Margaritas. 

Trist, men sant, turen går mot slutten og vi måtte gå til innkjøp av nye kofferter før pakkingen til hjemtur kunne starte. Av én eller annen grunn holdt det ikke med de vi hadde.. Noe må vi imidlertid også sette igjen:

 Kjært minne fra Yellowstone. Klarer vi oss uten bjørnesprayen tro?


Heldigvis fikk vi med oss enda en solnedgang:




 Til slutt er solen kun en strek i horisonten...



VARIERT må vel være et stikkord for denne reisen.Det er helt utrolig hva vi har fått sett og opplevd se siste 3-4 ukene. 

Nå venter hjemturen og det er med et aldri så lite vemod jeg ser på klokken og innser at det kun er en time til vi må gjøre oss klare til å dra. USA har mye å by på og jeg håper det ikke blir lenge til neste gang jeg setter foten min her.

Det var det for denne gang! Tusen takk til min kjære tur-kollega, Eva, for nok et fantastisk eventyr!

Ha det bra så lenge! Vi ses i Norge!

Klem fra Norunn:)













tirsdag 13. mai 2014

Big Sur og Los Angeles

Vi måtte jo dra fra San Francisco til slutt. Jeg elsker San Francisco, det er virkelig en gøy by! Så det var leit å dra, det er jo ikke akkurat sånn at man kan reise dit så ofte.. Siste dagen dro vi til Lombard Street og tuslet ned den svingete gata dere ser på bildet under, og fikk med oss enda mer levende musikk, denne gangen et band som het Howards Divine, og en pianoduell! Vittig, for det var nokså stor forskjell på stemmene til de to duellerende. Norunn og jeg formelig flykta ut av rommet når den ene skulle prøve seg på Bohemian Rapsody.. Don't go there, sier jeg bare. 

Lombard Street

Howard's Divine - veldig kult med munnspill! Joe and the willing wife i bakgrunnen var heller ikke så verst ;-)

Pianoduell

Dagen etter kjørte vi nedover kysten. Vi var innom Santa Cruz, hvor vi spiste mat fra kjølebagen vår (vi er flinke innimellom) og en som bor på stranda spurte om 25 cent eller 'a credit card with a pin'. Norunn og jeg lo, og sa at det holder jo ikke det, du må få passet vårt også, og vi var jo ikke så veldig like, så da sa han høflig, nei, det kommer ikke til å fungere;-) Så kjørte vi videre til Monterey, som var et kult sted, vi fikk smake på clam chowder, nam! Innimellom all denne kjøringa er det endel ting vi må google, etterhvert.. Vi er så vant til å ha nett! Hvor ble egentlig Dirty Dancing filma? Hvorfor står det Clark forks på alle elver vi passerer i Montana? Hva synger egentlig Johnny Cage?? We got married in a fever, hotter than a pepper sprout.. Vel, jeg kan fortelle dere at pepper sprout betyr pepperspire ;-) Dirty Dancing ble filma i South Carolina og Virginia, Clark Forks er ei elv på 500 km. Sånn går dagene ;-) 

Hva synger de egentlig? Ja, vi må google det... M-hm. (Bildet er fra Big Sur).

Bixby Bridge

Utrolig mange flotte steder å stoppe i Big Sur!! 

Vi hadde egentlig tenkt å kjøre fra San Francisco kl åtte, men som nevnt var vel ingen (iallefall ikke jeg) særlig gira på det, så da var vi ute av byen klokka tolv (eller var det to?).. Noe som resulterte i en vakker solnedgang et par kilometer inne i Big Sur. Og man kjører ikke forbi Big Sur i mørket! Så da ble det -som vi tidligere hadde avtalt at vi ikke var så gira på- en luksushytte i Big Sur, turens dyreste overnatting. Men når det er sagt, absolutt trivelig med peis og ei svær familiehytte! Alltid klar for den slags ;-) 

Kos med hytte! 

Frokost fra kjølebagen kom godt med på hytta! I Big Sur våknet vi til hundejammer trodde jeg.. (Hvem lar hunden sin stå og bjeffe når du muligens har en utbrent Hollywoodstjerne som prøver å finne seg selv i nabohytta??)

...men det viste seg å være ville kalkuner som vekte oss! 

Norunn og en Red Wood ;-)

'nuff said :-) 

Pfeiffer Beach, Big Sur (hvem er Julia Pfeiffer? Ja, vi må google det..)

Big Sur is not a place you can pin-point on the map, it's rather a state of mind.. 



                     
                           Hva skal jeg gjøre?                   Stjerne?                        Stjerne.


 Stjerne!!!

May Grey? Morgendisen ruller over South Pacific

 Zen moment, sjekk ut dame med hatt!





Neste stopp var Los Angeles, med ei filminteressert venninne :-) Vi møtte Polly som jeg kjenner fra de glade dagene i San Diego, til brunsj og en tur på kvelden. Hun var nygift, og det var stas å møte mannen hennes! Han hadde akkurat laga en film... -Ellers var det bare å henge på! Walk of fame i Hollywood...


'Wow, you're good.. I thought you're gonna jump!' Norunn lar seg ikke skremme av disse tøffingene ;-)  

Warner Bros Studios... 

Harry Potter..

Mer Harry Potter..

Diverse stjerner, og moments i filmhistorien

Kjenner du igjen denne kulissa? :-)

Shopping og sightseeing på Santa Monica beach...


 ..og på Venice Beach...


 Just like Baywatch ;-)

Disse lager musikkvideo, egentlig litt likt The Doors ;-) -Haha, tulla med deg der ja ;-) 

Neste og siste stopp . . . San Diego!!! 

Hilsen Eva :-)